8 redenen waarom Gooiland de ideale locatie is voor jouw volgende event

Een locatie met karakter, daar profiteert ieder evenement van. Van congres tot beurs, van bedrijfsfeest tot productpresentatie, bij evenementenlocatie Gooiland is werkelijk alles mogelijk. Ons enthousiaste en gedreven team zorgt samen met jou voor de voorbereiding, van A tot Z! Laat ons je nogmaals overtuigen. In dit artikel zetten we 8 redenen om jouw evenement bij Gooiland te organiseren op een rijtje.

11 jan 2023

1) Gooiland is koploper in verduurzaming

De afgelopen tijd heeft Gooiland grote stappen gemaakt waardoor ze haarzelf koploper in monumentale verduurzaming kan noemen. Zo werken we o.a. zo veel mogelijk met lokale en nationale producten uit het seizoen, is ons doel zero food waste, scheiden we in onze eigen keuken het afval en serveren we ons eten op duurzaam geproduceerde, recyclebare disposables. Met deze duurzame gedachten in het achterhoofd kan het niet anders dat Gooiland een stukje hoger op jouw voorkeurslocatie-lijstje komt te staan.

2) Expect the unexpected

Niet getreurd; dit wordt geen saaie geschiedenisles. Gooiland is in 1936 gebouwd in de stijl van het Nieuwe Bouwen. De vernieuwende geest van de architect zorgt dat 85 jaar later het gebouw nog steeds fris aanvoelt. Mede door het gebruik van veel licht, ronde vormen en natuurlijke materialen. Daarmee heeft dit uitgesproken, karakteristieke rijksmonument een bijzondere uitstraling die meteen impact maakt zodra gasten binnenkomen.

3) Volop groen in en op Gooiland

Begin vorige eeuw vestigden veel jonge gezinnen zich in het groene Gooi, de zogenaamde ‘tuin van Amsterdam’. Die term komt bij Gooiland volledig tot zijn recht met de ‘verticale beplanting, groene aankleding én – tijdens de zomermaanden – overdadig in natuurlijke sferen gebrachte dakterras.

4) Dineren op het theaterpodium

Diner je liever binnen, dan kan dat uiteraard in één van de aanwezige ruimtes, maar zeg nou zelf; dat kan op meer locaties. Mooi, want bij Gooiland gaan we graag voor unieke ervaringen. Diner daarom midden op het theaterpodium en ben de ster van je eigen programma. Wil je het helemaal afmaken, dan laat je het theaterdoek tussen de gangen steeds opengaan en verras je de gasten elke keer met een unieke performance vanuit de zaal, de vide of ineens vanuit de coulissen. Hoe gaaf is dat?

5) Ruim 16 ruimtes dus voor ieder event plek

Een event bij Gooiland kan in ruim 16 ruimtes plaatsvinden. Van de 1.100 vierkante meter beursvloer tot De Club en van de Showroom tot de Green Lounge. Elk met een unieke, authentieke uitstraling en allemaal voorzien van wifi en klimaatcontrole. Karakteristiek voor de ruimtes is veel daglicht. Dat is lekker!

6) Een 24 uurs event in combinatie met Gooiland Hotel

Kick-off meetings, personeelsfeesten of een ‘24h-event’… bij Gooiland is dat perfect mogelijk, want wij hebben inpandig een eigen hotel met 56 moderne kamers. Het gave van dit hotel is dat het met veel eerbied voor Hilversum Mediastad is gerenoveerd. Zowel bij de receptie, in de gangen als op de kamers kom je hier op subtiele wijze mee in aanraking.

7) Proud to be Dutch!

Een beetje chauvinisme is niemand vreemd. En terecht als de Hollandse klei een geweldige voedingsbodem blijkt te zijn voor prachtige ingrediënten, producten en innovaties. Daarom dat in Gooiland zoveel mogelijk wordt gewerkt met producten van eigen bodem. Ook nog eens duurzaam!

8) Goed bereikbaar per auto en OV

Allemaal leuk die redenen (en inderdaad, dat zijn ze), maar je wilt vast ook gewoon weten hoe het zit met zaken als bereikbaarheid. Logisch! Gelukkig zit dat wel goed, want de locatie is goed bereikbaar vanaf de A27 of de A1 en heeft een overdekte parkeergarage mét laadpalen voor elektrische auto’s die zich op nog geen twee minuten lopen bevindt. Daarnaast is het maar acht minuten lopen vanaf Hilversum Station en stopt de bus ‘om de hoek’.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Event Inspiration.