Green Center

  • Duurzame catering
  • 95% gasloze locatie
  • Lokale partners
  • Focus op groen
  • Duurzaam toekomstperspectief

Gooiland Evenementenlocatie is een rijksmonument uit 1936. Het is een uitdaging om het energieverbruik te verlagen, maar zeker een uitdaging die we maar al te graag aangaan. En met succes! We maken grote stappen en zijn daarmee koploper als het gaat om het verduurzamen van een monumentaal pand.

 

Catering & food

  • Onze thee, fruit en melk is standaard biologisch
  • We werken zo veel mogelijk met lokale en nationale producten uit het seizoen. Wat dacht je van kaas van de lokale kaasboer, koeken van een Hilversumse bakker, Hollands bier, verse bijvangst, frisse Nederlandse appeltjes en -sappen en melk van Hollandse koeien.
  • Onze catering volgt voornamelijk het principe van New Dutch Cuisine: 80 procent groenten, 20 procent vis of vlees.
  • Overal op onze bars staan glazen waterjars met kraanwater en vers fruit. Hier tap je de hele dag door je eigen glas water.
  • Ons doel is zero food waste. We stemmen onze catering dan ook altijd zo optimaal mogelijk af met onze opdrachtgevers.

Afval & recycling

  • We maken zo min mogelijk gebruik van monoverpakkingen. De monoverpakkingen die we wel gebruiken hebben een MVO-keurmerk en zijn niet belastend voor het milieu.
  • Plasticvrije F&B omgeving
  • In onze eigen keuken scheiden we plastic, glas, GFT, restafval en karton.
  • Binnen de evenementenlocatie maken we gebruik van de duurzame, circulaire én mooie afvalbakken van De Afvalbak.
  • Ons eten serveren we op duurzaam geproduceerde, recyclebare disposables.
Boom Green Lounge
Duurzame evenementenlocatie Hilversum

Elektra & water

  • 95% van de warmtevoorziening in Gooiland komt via warmtepompen
  • 80% van onze lampen zijn vervangen door duurzame (led)lampen en aan de overige 20% wordt hard gewerkt
  • Met slechts één simpele klik kunnen we de lampen in de volledige evenementenlocatie gemakkelijk aan- en uitzetten. Zo blijft er aan het einde van de dag nergens onnodig een lampje branden
  • Met uitzondering van het authentieke theater is onze gehele evenementenlocatie gasloos. Ook in de keuken: bij Gooiland koken we op inductie.
  • Alle 16 subruimtes zijn voorzien van een individuele thermostaat. Zo kan de temperatuur per ruimte, naar eigen wens, handmatig ingesteld worden.

Maatschappij & partners

  • We werken voornamelijk samen met regionale leveranciers om uitstoot en vervoerskosten te minimaliseren
  • We kiezen bewust voor partners die zich bezig houden met verduurzamen
  • Gasten adviseren wij om met het openbaar vervoer te komen
  • Wij werken samen met een stichting waarbij mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een werk-leertraject bij Gooiland kunnen volgen.

Groen, groener, groenst

Gooiland ademt letterlijk groen, met twee levenshoge échte bomen, meerdere levende Green Walls en de vele planten op de evenementenlocatie. Enerzijds als decoratie, anderzijds ook voor akoestische demping en luchtzuivering.

Toekomstperspectief

We zijn goed bezig als het gaat om het verduurzamen van onze evenementenlocatie, maar natuurlijk hebben we een nóg groener toekomstperspectief. Aankomende jaren gaan we alles op alles zetten om 100% gasloos te worden, voorzien we ons dak van zonnepanelen, plaatsen we 6 duurzame watertappunten in de evenementenlocatie en streven we er naar om ons monumentale glas te vervangen voor isolatieglas. Heb jij tips of trics om te verduurzamen? Laat het ons weten! We staan altijd open voor advies.