Bij Gooiland val je met jouw award uitreiking in de prijzen

Dat Gooiland een toffe eventlocatie is hebben we al meermaals aangegeven. Maar dat onze Hilversumse hotspot naast congressen, feestavonden en beurzen ook perfect past voor een awarduitreiking, dat weet misschien nog niet iedereen. Event Inspiration NL ging in gesprek met onze Operationeel Manager Steven van Anken, over de mogelijkheden en ‘die ene uitreiking’ waar hij nog steeds aan terugdenkt.

18 jan 2023

Goed, beter, Gooiland

Toen Steven ruim een jaar geleden bij Gooiland aan de slag ging, ging hij ook echt meteen volle bak aan de slag. Eindverantwoordelijk voor alle operationele afdelingen, waaronder het event team, keuken, toneel en technische dienst, werd het zijn missie om flinke kwaliteitsslagen te maken. Met succes; “alle teams staan strak, de catering wordt in houseverzorgd vanuit de Dutch Cuisine-gedachte en ook op het gebied van duurzaamheid maken we enorme stappen.

Met alle vooruitgang verleggen we ook onze focus qua type evenementen. In het verleden namen we alle type events aan, maar we zijn het aan de locatie verplicht om er qua invulling meer uit te halen. Conceptmatige events komen hier super goed tot zijn recht en we denken graag mee om er een echte beleving van te maken.”

En de winnaar is…

“Dat betekent ook een focus op awardshows, want daar leent de locatie, inclusief zijn prachtige theater zich perfect voor.” Het is dan wel een monumentale zaal; er kan heel veel. Zo kan de capaciteit van de podiumvloer verdubbeld worden door het uit te bouwen. Zo creëer je een ruimte die ideaal is voor een awardshow in de vorm van een sit down diner. Of bouw er een boxring waar de gasten omheen zitten in afwachting van de uitreiking. “Laat de logistieke operatie maar aan ons over. Dat vind ik het mooie van ons team; dat is zo goed op elkaar ingespeeld.”

A night to remember

Zoals elke eventliefhebber zijn er altijd evenementen die je lang bijblijven. Voor Steven is dat niet anders. “We hadden recent een grote awardshow. Daarbij kwamen de genomineerden door een gigantische tunnel dwars door de zaal binnen, lopend richting het uitgebouwde podium. Wat volgde was een prachtige show met LED-dansers, Sander Schimmelpenninck als host en een uitgeserveerd diner voor 180 personen. Alles liep gesmeerd. Dat was echt kicken.

Sowieso proberen we elk event memorabel te maken. Zo is het mogelijk om 3D-geprinte biefstuk en stekkerloos ijs te serveren. Ook bedachten we een festival door de hele locatie met tal van kraampjes, mini-supermarkten waar je lekkere gerechten van de schappen kunt pakken en intieme relax-areas. Wat veel opdrachtgevers daarnaast heel gaaf vinden is onze Club die ‘verstopt zit’; perfect voor een afterparty. Daarna kan je kruipend naar ons inpandige Hotel Gooiland om te dromen van een mooi event.”

Klinkt als een totaalbeleving waar je iedere winnaar blij mee maakt.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Event Inspiration.