Checklist voor de perfecte goodiebag

Wat doen we deze keer in de goodiebag?! Deze vraag komt bij de organisatie van ieder evenement wel een keertje voorbij. Eigenlijk moet de eerste vraag zijn: willen we überhaupt wel een goodiebag? Het is kostbaar en duurzaam is het natuurlijk niet. Besluit je dat je je gasten toch met iets naar huis wilt laten gaan, loop dan even deze goodiebag checklist na.

28 aug 2019

Notitieblokje

Check: Sluit de inhoud aan bij je evenement?
Denk goed na over de artikelen in je goodiebag. Ze moeten natuurlijk wel aansluiten bij jouw evenement. Zorg ervoor dat de gasten ná je evenement aan je blijven denken. Artikelen die de filosofie van je organisatie ondersteunen en voor een langere tijd meegaan, werken het beste. Tip: met een boek van een van de sprekers met een handgeschreven boodschap aan de binnenkant van de kaft ga je nooit de fout in.

Check: Is de goodiebag origineel?
In goodies zijn altijd trends. Ben je de eerste die een dergelijke ‘trendgoodie’ weggeeft, dan zit je goed. Maar het is een beetje jammer als je gasten het al tig keer voorbij hebben zien komen. Een originele goodie blijft je gasten bij. Doe dus van tevoren goed onderzoek en kies artikelen die je gasten verrassen.

Check: Worden je gasten er blij van?
Zou jij er zelf blij van worden als je de goodiebag ontvangt? Is het antwoord ‘ja’? Niets meer aan doen. Moet je daarentegen eerlijk toegeven dat je (een deel van) de artikelen zo zou weggeven of -gooien? Krab jezelf dan nog eens achter de oren. Beter geen goodiebag dan een slechte goodiebag.

Check: Is er geen overbodig verpakkingsmateriaal?
Wie ergert zich niet aan al het verpakkingsmateriaal tegenwoordig? Voorkom daarom overbodig verpakkingsmateriaal in je goodiebag. Kijk ook naar het materiaal van de goodiebag zelf. Een plastic tasje is misschien goedkoop, maar is niet duurzaam en leidt zodoende tot ergernissen. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een katoenen goodiebag met jouw logo erop. Waarschijnlijk kom je wat duurder uit, maar de tas belandt niet in de prullenbak en levert wandelende reclame op.

Check: Worden je gasten niet overladen met folders?
Bij een goodiebag denken veel mensen aan een tasje vol folders, waarvan het merendeel in de papierbak belandt. Vermijd dat! Mogen de leveranciers van je evenement een goodie aanleveren, stel daar dan eisen aan. Hier heeft de leverancier uiteindelijk ook baat bij. Wil je de leveranciers wel de mogelijkheid geven om folders te verstrekken? Maak dan bij vertrek een ‘buffet’ van folders waar gasten zelf kiezen wat ze mee naar huis nemen.

Goodiebag ideeën
Ter inspiratie: deze ‘goodie-tips’ zagen wij recent langskomen:
– Persoonlijk, handgeschreven kaartje. Het kost wat tijd, maar het is hartverwarmend en blijft mensen bij.
– Een kaasletter, als variant op de chocoladeletter. Lekker Hollands.
– Close-up foto van je oog. Mensen staan ervoor in de rij en het is een leuk gespreksonderwerp tijdens je evenement.

Succes met het samenstellen van je goodiebag. Organiseer je een evenement bij ons? Uiteraard denken onze accountmanagers en producer ook hierover graag met je mee!