Dé apps om jouw evenement interactief te maken

Welke apps kun jij inzetten bij jouw volgende evenement om interactie met je gasten te bevorderen? We vroegen het aan onze vaste partner in techniek: Show Rental! Emiel Sturkenboom, AV-technicus, vertelde ons alles over de 4 apps die hij vaak ziet terugkomen op evenementen.

11 jul 2019

1. Mentimeter. Real-time feedback krijgen op jouw presentatie? Met de Mentimeter kun je vragen stellen aan je gasten. Zij kunnen hun smartphones inzetten als stemkastjes. Alle data wordt nadien opgeslagen en bewaard in de app, waardoor je na afloop van het evenement precies weet wat jouw publiek van het evenement vond. De app is gratis te gebruiken en gebruiksvriendelijk.

2. Yellenge. Deze app is vergelijkbaar met Mentimeter. Aan deze app zijn wel kosten verbonden, maar dan krijg je ‘m helemaal custom made in je eigen huisstijl. Het team van Yellenge denkt graag met je mee en zorgt ervoor dat de app aansluit bij jouw behoeften en wensen. Van een plattegrond, quiz tot lunchkaart, zij zorgen voor de configuratie en technische inrichting.

3. BuzzMaster. Gaat de app BuzzMaster zorgen voor interactie tijdens jouw evenement? Dan krijg je daar direct een persoonlijke interactiespecialist bij. Deze persoon denkt met je mee hoe je de app het beste inzet en is ook onderdeel van het programma. Vaak wordt deze persoon ingezet als dagvoorzitter. Heel handig, omdat de specialist weet hoe de app werkt en dit van a tot z samen met jou uitdenkt, voor, tijdens en na het evenement. Aan deze app, inclusief specialist, zijn wel kosten verbonden.

4. Kahoot!. Deze tool is voor velen wel bekend. Uitermate geschikt voor een quiz, peiling of discussie om de mening van het publiek direct zichtbaar te maken. Deze app is een versimpelde versie van de apps hierboven, maar wordt voor een opening van een plenaire sessie nog altijd veelvuldig gebruikt. De app is gratis te gebruiken, maar kun je niet aanpassen naar je eigen huisstijl, zoals bij de apps BuzzMaster en Yellenge.