Duurzaam exposeren bij Gooiland: dit zijn de voordelen

Stel je eens voor: je staat op een beurs waar het eten en drinken enkel geserveerd wordt op plastic disposables, bordjes en bekertjes. Na afloop van het event krijg je nog een goodie-bag mee die ook van plastic gemaakt is. Niet zo ecologisch verantwoord, als je het ons vraagt. Duurzaam exposeren wordt steeds belangrijker binnen de evenementenbranche. Door gebruik te maken van gerecyclede of biologisch afbreekbare materialen, verminder je jouw impact op het milieu. En niet geheel onbelangrijk: duurzame beursstands dragen ook nog eens bij aan het verbeteren van het imago van je bedrijf. Klinkt als een win-win situatie, toch? Ga er maar eens even goed voor zitten, want in dit artikel geven wij je 5 belangrijke tips voor het verduurzamen van jouw beursstand bij Gooiland.

25 apr 2023

 

1) Van plan om een lekker hapje of leuke goodie-bag uit te delen aan jouw bezoekers? Probeer dan het afval zoveel mogelijk te verminderen door gebruik te maken van duurzame materialen en producten. Kies bijvoorbeeld voor recyclebare of composteerbare verpakkingen en vermijd wegwerpproducten zoals plastic bekertjes en bordjes. En in plaats van een fysieke flyer of brochure uit te delen, zou je ook kunnen werken met een QR-code. Even een bordje ontwerpen met een code en klaar-is-kees!

2)Wil jij je stand aankleden met sfeervolle verlichting, maar het liefst wel zo duurzaam mogelijk blijven? Het gebruik van traditionele gloeilampen kan veel energie verspillen. Kies in plaats daarvan voor LED-verlichting, die veel energiezuiniger is en langer meegaat. Je hoeft niet lang te zoeken, want die gezellige LED-snoeren zijn tegenwoordig overal te koop.

3)Heeft jouw stand een energiebron nodig? Dan zou je ook eens kunnen kijken of je deze kunt opwekken met een energiefiets, bijvoorbeeld. Zo blijf je fit tijdens een uurtje trappen en draag je ook nog eens bij aan een duurzamere wereld. Hoe cool is dat?!

4)Door het transport te minimaliseren, verminder je de ecologische voetafdruk van je beursstand. Hoe veel spullen neem jij mee? Less is more, nietwaar? Ook zou je weleens de trein kunnen pakken, in plaats van weer in de auto te stappen. Het gaat immers niet om de reis ernaartoe, maar om de (duurzame) bestemming!

5)Bij Gooiland werken wij met zo veel mogelijk lokale en seizoensgebonden producten, wordt ons eten geserveerd op recyclebare disposables, scheiden we ons afval en werken wij zo min mogelijk met mono-verpakkingen. Zo kun jij tijdens jouw beurs ook nog eens genieten van de lekkerste (duurzame) catering!

Benieuwd hoe wij Gooiland nog meer duurzaam maken? Bekijk dan eens onze pagina over Duurzaamheid.