Even kletsen met: AV-specialist First Impression

Sinds 1 januari werken wij samen met First Impression Events: dé specialist op het gebied van audiovisuele beleving. Samen met hen brengen we het beste van beide werelden samen en zorgen we voor de perfecte totaalbeleving van licht-, geluid- en videotechniek tijdens jouw evenement. Benieuwd wat onze techniekpartner precies doet, wat hun werk zo uitdagend maakt en hoe onze samenwerking verloopt? Je leest het in dit interview met Client Manager Jordy Rops.

11 apr 2023

Leuk dat je even tijd vrij wilde maken voor een interview, Jordy! Vertel eens, wat houdt jouw functie bij First Impression precies in?

”Als Client Manager adviseer ik klanten over welke techniek een toegevoegde waarde kan zijn voor hun event en vertaal ik de wensen naar een technische oplossing waarmee zij hun bezoekers kunnen verrassen en inspireren. Ik heb altijd al een passie gehad voor techniek bij evenementen. Met trots kan ik zeggen dat ik van mijn hobby uiteindelijk mijn beroep heb kunnen maken!”

Wat deed je voordat je bij First Impression begon?

”Het is inmiddels alweer 4 jaar geleden dat ik de uitdaging aanging bij First Impression. Daarvoor heb ik ruim 8 jaar gewerkt als lichttechnicus. Ik bedacht, tekende en realiseerde lichtontwerpen voor o.a. theater, musicals, bands, bedrijfs- en publieksevenementen. Ook bij First Impression begon ik als audiovisueel technicus. Later groeide ik door naar projectleider, vervolgens naar projectmanager en inmiddels dus werkzaam als Client Manager.”

Wat vind je zo leuk aan jouw vak?

”Het mooiste aan ons vak is dat we met een team van bedenkers, voorbereiders en technici een event écht naar een hoger niveau kunnen tillen. Stel je eens voor dat je naar een concert gaat waar geen showverlichting is en geen mooi geluid? Of een theaterzaal waar alleen de TL-verlichting brandt? Dan mis je echt die beleving die bezoekers terecht verwachten.”

Wat maakt jouw werk zo uitdagend?

”Het werken in de evenementenbranche is uitdagend en tegelijk het mooiste vak dat er is. Vraag iemand in het vak waarom dat zo is en ze zullen allemaal zeggen: ‘’geen dag is hetzelfde!’’ En dat klopt. Iedere dag een ander event, een andere klant, andere wensen, andere gasten en nieuwe uitdagingen om nooit uit de weg te gaan.”

Hoe vind je onze samenwerking gaan tot nu toe?

”Sinds 2023 werken we samen met Gooiland Events. Op deze manier kunnen we het beste van beide werelden samenbrengen en een event tot in de puntjes verzorgen. Deze samenwerking bevalt ons heel erg goed! Het team van Gooiland Events bestaat uit gemotiveerde mensen die met een frisse blik naar ieder event kijken. Net als First Impression zijn zij niet slechts een leverancier, maar staan ze naast de opdrachtgever om samen iets moois te realiseren dat aansluit bij de wensen of zelfs de verwachtingen overtreft.”

Wat voor mogelijkheden zie je nog met betrekking tot onze samenwerking?

”Techniek blijft non-stop vernieuwen en verbeteren. Op dit moment hebben we al een mooi aanbod qua mogelijkheden binnen Gooiland én zijn we bezig met verbeteringen. Ik verwacht dat dit de komende jaren zal blijven ontwikkelen, zodat we bezoekers kunnen blijven verrassen. Daarnaast heeft First Impression met ruim 26 jaar ervaring natuurlijk een groot netwerk binnen de branche opgebouwd. Binnen dit netwerk zijn er regelmatig klanten op zoek naar een mooie locatie voor hun event. Uiteraard leggen wij dan met alle plezier de connectie naar Gooiland. Wij hopen in ieder geval nog lang te mogen samenwerken en vele klanten en bezoekers te mogen verrassen!”

 

 

Jordy Rops