Gegarandeerd succes tijdens jouw evenement: 5 zomerse drankjes

Lekkere hapjes op tafel en een fijn drankje in de hand. Zo zie je jouw gasten het liefst tijdens de borrel van je evenement. Wij hebben Andy Tiah, cocktailexpert en algemeen directeur van The Fabulous Shaker Boys, gevraagd een top 5 van drankjes samen te stellen waarmee je in de zomer gegarandeerd succes hebt tijdens je evenement. Proost!

08 aug 2019

Cocktailshakers

1. Cobblers: wegdrinken als limonade
Fruitige drankjes, vaak op basis van versterkte wijnen als sherry, port en vermouth: cobblers. Door het fruitige karakter én omdat ze vaak over crushed ijs worden geschonken, is het het ideale zomerdrankje. Overigens ook lekker en populair met mousserende wijnen. Mooie bijkomstigheid: ze bevatten in verhouding weinig alcohol. Genieten maar!

2. Tiki’s: exotisch en veelzijdig
Tropische fruitcocktails, vaak op basis van een flinke hoeveelheid rum en voorzien van kleurrijke garneringen. De tikicocktail, afkomstig uit de Tikicultuur, is fris, exotisch en verkrijgbaar in alle soorten en maten. En daarom keren ze ieder jaar terug! De tikicocktail is populair geworden na de Tweede Wereldoorlog toen Amerikaanse militairen terugkeerden uit de Pacific en doordat Hawaï in 1959 een staat werd binnen de Verenigde Staten. Zo, heb je meteen wat te vertellen tijdens de borrel.

3. Gin & Tonic: daar issie weer
Gin tonics, uitgekauwd? Wel nee! Ook deze zomer is de hype nog niet weg te denken van menig evenement. Wat in de 17e eeuw begon als een medicijndrankje van de jeneverbes tegen de ziekte malaria, is nu uitgegroeid tot een van de meest populaire cocktails. Zo’n vijf jaar geleden ging de G&T mainstream, ook dit jaar blijven we eraan nippen.

4. Virgin cocktails: onmisbaar tegenwoordig
Bied je je gasten tijdens je evenement cocktails aan, dan mogen alcoholvrije varianten daar tegenwoordig niet aan ontbreken. Veel bartenders blijven experimenteren met nieuwe smaken en combinaties om hun klanten met een mocktail een echte cocktailervaring te geven. En dankzij de komst van meer alcoholvrije spirits en (mousserende) wijnen, is het einde nog lang niet in zicht.

5. De Spritz: het oranje goud
Daar is hij dan: de Spritz! Wat in de jaren ’20 een Italiaans aperitief was, werd in de jaren ’50 enorm populair op de skipistes van Frankrijk en Oostenrijk. Tegenwoordig kom je geen terras tegen waar het knaloranje drankje niet ergens op een tafeltje prijkt. De Spritz wordt gemaakt met vermouth, amaro of andere aperitiefjes als Lillet. Geserveerd in een groot wijnglas met ijs, een flinke schijf sinaasappel en afgetopt met mousserende wijn en soda.

Bij Gooiland zijn we altijd op zoek naar de laatste én beste trends in catering. Voor onze cocktails werken we veel samen met The Fabulous Shaker Boys. Kijken hoe we jouw evenement kunnen aanvullen met passende drankjes? Neem contact met ons op.