Gooiland Talks: Chef-kok Gerard Vijverberg
In de nieuwe rubriek ‘Gooiland Talks’ vertellen Gooiland-medewerkers over hun functie en ervaringen op hun vakgebied. Deze maand het woord aan onze chef-kok Gerard Vijverberg. Hij maakt gerechten waar onze gasten nog lang over napraten. Eten en drinken moet je verrassen en bijblijven, daarom is hij altijd bezig met de laatste trends en denkt hij graag mee in diverse presentatie- en cateringideeën. Wat maakt zijn werk zo uitdagend en waar raakt hij door geïnspireerd? Tijd voor een kort gesprek.
13 jun 2023
Vertel eens Gerard, wat vind je nu het allerleukst aan jouw vak?
‘Wat ik het allerleukst vind is de creativiteit die bij mijn werk komt kijken. Het bedenken van de meest bijzondere gerechtjes en het meedenken in de presentatie- en catering ideeën voor onze gasten vind ik ontzettend leuk om te doen.’
Wat maakt jouw werk zo leuk en uitdagend?
‘Er is genoeg variatie in mijn werk. Elke dag is anders. Tijdens evenementen is het natuurlijk ook heel belangrijk dat de communicatie goed verloopt om zo tot een kwalitatief en professioneel eindresultaat te komen.’
Waar haal jij je inspiratie uit?
‘Het samenwerken met mijn collega’s. Als de dag goed verloopt, er goede communicatie is en we samen tot mooie ideeën voor de catering van een evenement komen.’
Welk gerecht maak je het liefst?
‘Het liefst maak ik een overheerlijke ‘risotto tarbot cantherellen beurre blanc’. Dat is een hele mond vol hè? Dit gerecht zou je echt eens moeten proberen!’
Wanneer is voor jou een evenement écht geslaagd?
‘Als onze gasten met een voldaan en verzadigd gevoel de deur uit lopen. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat we écht kwaliteit blijven leveren, in ieder opzicht.’
Hoe zie jij Gooiland over 10 jaar?
‘Over 10 jaar is Gooiland het Amstel van Hilversum. ‘Mark my words!’