Gooiland Talks: Event Manager Bas van Beek

In de rubriek 'Gooiland Talks' delen medewerkers van Gooiland alles over hun functie en vakgebied. Deze maand staat onze ambitieuze Bas van Beek in de schijnwerpers, waarbij hij zijn reis binnen Gooiland met jullie deelt. Hij begon in 2021 als parttime evenementmedewerker bij Gooiland. Nu, twee jaar later, heeft hij zijn eigen evenementen onder zijn hoede. Bas vertelt met enthousiasme over de waarde van doorzettingsvermogen en hoe dit hem heeft gebracht waar hij nu is. Nieuwsgierig naar het begin van zijn avontuur? Je lees het in dit interview.

31 okt 2023

Wat is jouw functie binnen Gooiland?
In maart 2021 startte mijn Gooiland-avontuur. Ik begon als parttime Medewerker Events en al gauw mocht ik doorstromen naar Event Supervisor. Kortgeleden is mij gevraagd of ik open stond voor de functie van Event Manager. Natúúrlijk greep ik deze kans met beide handen aan!’

Bij Gooiland zijn er veel doorgroeimogelijkheden en krijgt iedere medewerker de ruimte om zich te ontwikkelen en te ontplooien. Hoe heb jij dit ervaren?
‘Dat klopt, er liggen inderdaad heel veel mogelijkheden en kansen. Je krijgt vanaf het begin het gevoel dat je je hier verder kunt ontwikkelen. Wel is het van belang dat je er met de volle 100% voor gaat en écht laat zien dat je dit wilt. Bij Gooiland kwam ik er al gauw achter dat ik een toekomst voor me zag als Event Manager en sprak dit ook vaak uit naar mijn manager en collega’s. Uiteindelijk hebben we samen gekeken naar de mogelijkheden.’

Wat deed je voordat je bij Gooiland begon?
‘Hiervoor werkte ik in de horeca. Met 4 jaar ervaring op zak, wilde ik een andere route gaan bewandelen en kwam ik al snel uit bij Gooiland. Het organiseren van evenementen sprak mij ontzettend aan. Vanaf september 2023 mag ik mijzelf officieel Event Manager noemen.

Wat vind je zo leuk aan je nieuwe functie?
‘Het leukste aan mijn nieuwe functie is toch wel dat ik elke dag weer nieuwe dingen leer. Ook krijg ik veel te maken met back-office werk. Dit vind ik onwijs leuk om te doen en hier ligt momenteel mijn interesse omdat er nog zoveel te leren valt.’

Waar heb je je tot nu toe het meest in ontwikkeld, denk je?
‘Ik heb mij het meest ontwikkeld in mijn doorzettingsvermogen. Tijdens mijn schooljaren was mijn motivatie ver te vinden. Nu ik iets doe wat ik erg leuk vind en mij aanspreekt, merk ik dat mijn doorzettingsvermogen er toch is! Nu kan ik mij op één ding focussen waar ik 100% voor ga, heel fijn! Maar… er is nog altijd ruimte voor ontwikkeling en groei. En onthoud: als jij zelf een goede portie doorzettingsvermogen hebt, geef je dit ook door aan anderen. Dit is ook weer bevorderlijk voor de team-spirit. Win-win situatie, toch?

Kun je ons is meenemen in jouw werkdag, Bas?
‘Ik begin de dag met een lekkere sterke Espresso. Vervolgens duik ik het kantoor in om te beginnen met mijn inwerkprocedure als Event Manager. In de middag lunch ik gezellig samen met het hele team. Tijdens de lunchmaal houd ik me altijd netjes aan mijn specifieke lunch-dieet: acht witte bolletjes met kip-samba. Een aanrader voor als je extra wilt aankomen en iedere dag weer die tent af wilt breken in de gym, haha! Vervolgens zal de dag weer verder gaan met het inwerken. Dit zijn lange maar hele interessante dagen.

Wat maakt jouw werk zo uitdagend?
‘Je moet elke dag scherp zijn en klaar staan voor wat komen gaat. Het kan alle kanten op gaan en niks is hier te gek. Dit maakt mijn werk uitdagend maar ook heel spectaculair!’

Wanneer is een werkdag voor jou echt geslaagd?
‘Heel simpel: als de desbetreffende opdrachtgever of gast met een goed gevoel de locatie verlaat is mijn werkdag geslaagd. Het moet een onvergetelijk evenement worden, zodat de gasten en organisatoren hier nog jaren over napraten.’

Bas van Beek