Gooiland ziet groen

01 apr 2022

Scindapsus Aureum, Philodendron Scandens, Nephralepis Varen: als je denkt dat we het over prehistorische diersoorten hebben, dan heb je het mis. Het zijn de namen van drie van de zestien verschillende plantensoorten die groeien in onze duurzame evenementenlocatie. “Groeien?” horen we je denken. Ja, echt. Gooiland ademt letterlijk groen, met meerdere échte plantenwanden.

Green happiness
Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen zich gelukkig en ontspannen voelen in een omgeving met veel groen. Daarnaast hebben planten invloed op het prestatievermogen van mensen. Planten hebben namelijk een stressverlagende werking en dat zorgt weer voor een stijging van het concentratievermogen. Dit klinkt zo op papier vrij plastisch, maar je kunt het vergelijken met een soort menselijke variant van fotosynthese. Groen maakt blij, dat staat boven water.

De perfecte akoestiek
In onze evenementenlocatie hebben we meerdere groene muren staan. Naast het feit dat ze ontzettend sfeervol staan, absorberen ze ook geluidsgolven en groepje planten bij elkaar zorgt dan ook voor een fijne akoestiek. Heel handig als jij van plan bent om een groot evenement te organiseren waar veel decibel om de hoek komt kijken. Hilversum, laat je hooooren!

Prachtige decoratie
Planten worden vaak ingezet ter decoratie van een ruimte. Ze geven, met weinig moeite, een neutrale ruimte een instant kleurboost. Dat kan al heel makkelijk met een mooie kamerplant. Maar wat als je een grote ruimte hebt? Dan kun je ook groots uitpakken met groen. Bij Gooiland doen we dat met een metershoge echte boom in de Green Lounge. Een daglicht-lamp zorgt ervoor dat de boom mooi blijft bloeien en groeien. Ook als gast van Gooiland Hotel profiteer je van de groene decoratie, want in onze luxe hotelsuites pakken we al helemaal uit. Hier lig je in de badkamer letterlijk ‘in de natuur’ onder een plantenwand te badderen. Zie je al groen (van jaloezie?)

Suite

Duurzame locatie

Gooiland is een rijksmonument uit 1936. Het is een uitdaging om het energieverbruik te verlagen, maar zeker een uitdaging die we maar al te graag aangaan. En met succes! We maken grote stappen en zijn daarmee koploper als het gaat om het verduurzamen van een monumentaal pand. Van lokale, seizoensgebonden catering en LED-verlichting tot aan levende plantenwanden.