Top 5: leesvoer voor de eventmanager

Met de zomer voor de boeg, geven we je graag wat leestips. Inspiratie voor de momenten dat je heerlijk geniet van het zonnetje in je tuin, op je balkon of in het park. We hebben een aantal boeken geselecteerd die jouw werk in de eventbranche nog interessanter kunnen maken. In willekeurige volgorde een top 5 van de meest inspirerende boeken!

04 jul 2019

Boekentips eventmanager

Volle zalen – Hans Groen
Het aanbod van seminars, congressen, concerten, theatervoorstellingen en andere evenementen is overweldigend. De strijd om de bezoeker is moordend. Evenementen met grote namen zijn doorgaans snel uitverkocht, maar hoe krijg je een zaal vol als je je als organisator richt op een minder groot publiek of een specifiek thema? Wat als je kampt met een te lage bezettingsgraad en de zaal op z’n best halfvol is ondanks alle goedbedoelde marketinginspanningen? Dit boek gaat over ‘butts in seats’, over de kunst om stoelen te verkopen én tegen de beste prijs.

Het geheim van gastvrijheid – Laura de la Mar
Gastvrijheid is het geheim van succesvolle mensen en bedrijven. Iedereen heeft een beeld van gastvrijheid. Toch is het creëren van een gastvrijheidsbeleving complex en niet voor amateurs. Gastvrijheidsexpert Laura de la Mar onderzocht het geheim. In dit boek maak je een reis door inzichten, inspiratie en interviews met opvallend gastvrije mensen. Voor iedere eventmanager een must om te lezen.

De kracht van storytelling – Carmine Gallo
In ‘De kracht van storytelling’ beschrijft Carmine Gallo hoe je overtuigende en inspirerende verhalen vertelt die je helpen je doel te bereiken. Gallo sprak vijftig succesvolle storytellers en de genieën achter iconische merken als Starbucks en Pixar – en deelt hun waardevolle inzichten en adviezen. Hij onthult de magische ingrediënten die ervoor zorgen dat je verhaal onweerstaanbaar wordt en anderen inspireert of overtuigt. Of je nu jouw idee voor een evenement moet pitchen bij je opdrachtgever of een volle zaal wilt boeien, met een goed verhaal maak je het verschil.

Het evenement dat niemand wil missen – Erik Peekel
Met een goed evenement kun je nieuwe klanten aantrekken, je zichtbaarheid in de markt vergroten en collega’s betrekken bij een nieuwe strategie. Erik Peekel geeft veel inzichten en tips om jouw evenement op zo’n manier te organiseren dat niemand het wil missen. Van het ontwerp van je programma tot en met de evaluatie krijg je grip op de organisatie van jouw evenement. Dit boek is bedoeld voor iedereen die een zakelijk evenement organiseert.

Zoals verwacht loopt alles anders – Berthold Gunster
Als eventmanager tackel jij natuurlijk ieder probleem. Eventmanagers zijn probleemoplossers. Maar daarbij kun je soms best wat hulp gebruiken. Omdenken betekent in essentie dat je van een probleem een mogelijkheid maakt. Je creëert iets nieuws dankzij het probleem, bijvoorbeeld als je de wind tot bondgenoot maakt bij windmee-fietstochten. Dit praktische boek leert je wat je kunt doen als je met een probleem wordt geconfronteerd. Stap voor stap laat het zien hoe je elk probleem op een constructieve manier kunt aanpakken.