Van hartige cocktail tot VR-diner: dit zijn vier nieuwe trends binnen de evenementen branche

De technologie ontwikkelt zich ontzettend snel en de huidige trends zijn voor je het weet alweer verleden tijd. Bij Gooiland proberen we altijd mee te gaan met de tijd. De nieuwe trends vliegen je om de oren, maar welke zijn nu perfect geschikt voor jouw evenement in onze evenementenlocatie? Wij zochten de trends en ontwikkelingen voor 2023 uit die écht de moeite waard zijn. Tijdens een persoonlijk bezoek vertellen wij jou hier graag meer over.

09 mrt 2023

Gezonde cocktails

Cocktails kennen we op diverse manieren, van een zoete Strawberry Daiquiri tot een Gin-Tonic met een wat bittere smaak. Dat zijn de cocktails die je waarschijnlijk nu gewend bent. We zijn al eerder geïntroduceerd met de razend populaire trend mocktails. Wat dacht je van de ingrediënten zoals selderij en pompoen, deze groenten worden doorgaans geassocieerd met de hartige kant van een menu. Leer cocktails kennen op een vernieuwde manier. We zeggen gedag tegen de frisse smaken en maken kennis met de droge en hartige kant van dit drankje. Laat je verassen door een smaakexplosie met de meest spectaculaire gerechtjes en een overheerlijke cocktail tijdens jouw bedrijfsborrel bij Gooiland.

VR-headsets

De doorbraak van de VR-wereld brengt verschillende mogelijkheden voor de evenementenbranche met zich mee. Zo biedt het de gasten een realistische ervaring en belanden ze in een compleet andere wereld. Op deze manier kun je jouw evenement naar een hoger niveau brengen en de gasten een beleving geven om nooit te vergeten. Productlanceringen zijn nog nooit zo echt geweest. Of neem je gasten mee in de reis van jouw overheerlijke truffelpasta tijdens een VR-diner. Laat je gasten afreizen naar het prachtige Italië waar ze kunnen zien hoe hun pasta geproduceerd wordt en waar de truffels geplukt worden.

Audio healing

Hiphop, Pop of toch liever Jazz? Dit zijn waarschijnlijk één van de genres waarvoor jij kiest tijdens jouw bedrijfsfeest. Lekker mee swingen op de muziek en even alles vergeten. Dat is wat muziek met ons doet, het activeert ons geluk hormoon en brengt ons even naar een andere wereld. Maar wist je dat er afspeellijsten zijn met speciale geluiden die stressverlagend zijn en dat onderzoekers er zelfs van overtuigd zijn dat het pijn kan wegnemen zoals hoofdpijn? Er wordt steeds meer gekozen voor dit soort rustgevende achtergrondgeluiden tijdens evenementen in plaats van de Pophits van nu. Denk aan golvende zee geluiden of de fluitende vogels in het bos. Een mooi initiatief om zo het welzijn van de mens te bevorderen, nietwaar?

Duurzame catering 

Bedrijven kiezen steeds vaker voor duurzame alternatieven als het gaat om de catering. Bij Gooiland gaan we maar al te graag mee in deze nieuwe ontwikkeling. Zo kunnen bedrijven voor tijdens hun evenement kiezen uit o.a de lekkerste vegetarische gerechtjes, werken wij met zo veel mogelijk lokale seizoensproducten, serveren wij ons eten op duurzaam geproduceerde, recyclebare disposables en werken wij in de keuken zo veel mogelijk plasticvrij. Wist je trouwens dat onze catering voornamelijk het principe New Dutch Cuisine volgt? Dit betekent: 80 procent groenten, 20 procent vis of vlees. Gezond én lekker. Benieuwd hoe de catering bij Gooiland eruit ziet? Je bekijkt het hier. Yum!