De groene reis van jouw kopje koffie bij Gooiland

Gooiland ontving, nog niet zo lang geleden, een Green Key Gold certificaat . Daar hebben we hard voor gewerkt en bepaalde keuzes hebben bijgedragen aan een groener en duurzamer Gooiland. Zo ook de keus voor onze koffie: Lavazza koffie. Ontdek welke groene reis onze koffie aflegt.

14 mrt 2023

Van de ochtendcappuccino tot de espresso na het eten, koffie speelt een grote rol in de Italiaanse cultuur. Bij Gooiland serveren wij de authentieke koffie van Lavazza, een door een familie gerund Italiaans bedrijf dat zorgvuldig de hoogste kwaliteit bonen van duurzame boerderijen koopt. We gaan 120 jaar terug in de tijd. Die fijne kopjes koffie hebben wij te danken aan Luigi Lavazza. In 1895 verwierf hij een kleine kruidenierswinkel in het hart van het oude Turijn en ontdekte een flair voor koffie. Generaties lang beheersten hij en zijn familie de kunst en wetenschap van koffie. Vandaag de dag, gerund door de vierde generatie, is Lavazza wereldwijd het symbool van Italiaanse espresso.

Van koffiebes tot bakkie pleur
Van koffiebes tot kopje, elke stap in het koffiezetproces wordt met liefde en aandacht genomen. Wanneer de bonen uiteindelijk de fijne Lavazza-faciliteiten bereiken, worden ze gecombineerd door professionele koffieproevers om heerlijke melanges te creëren; geroosterd tot in de perfectie; fijn, medium of grof gemalen.

Een verantwoord kopje koffie
Het begrip duurzaamheid staat bij Lavazza hoog in het vaandel. Blend For Better, de naam van Lavazza ten aanzien van verantwoord ondernemen, weerspiegelt de verantwoordelijkheid van het bedrijf en haar merken op het gebied van duurzame ontwikkeling. Lavazza Group combineert de waarden, ervaringen en duurzaamheid gerelateerde activiteiten die zij ontwikkelen via hun merken, de producten en de non-profit Giuseppe en Pericle Lavazza Foundation, om gedeelde waarde te genereren in de hele samenleving. Van koffieproducerende gemeenschappen tot aan werknemers en consumenten.

Benieuwd hoe wij Gooiland nog meer duurzaam maken? Bekijk dan eens onze pagina over Duurzaamheid.