Authentiek theater in een modern, technisch jasje

In de authentieke theaterzaal van Gooiland vinden plenaire sessies, awardshows of seminars plaats. In deze ruimte kunnen 750 personen genieten van een spectaculaire presentatie of show. Als onderdeel van onze Gooiland 2.0 verbouwing is in maart 2024 alle video-, licht- en audiotechniek volledig vervangen voor nieuwe, verbeterde techniek met meer mogelijkheden, een moderne uitstraling en verschillende opties betreft thematisering.

14 mrt 2024

Het huidige klassieke projectiescherm is vervangen door een groot formaat presentatiescherm van LED waarop full HD beelden weergeven kunnen worden. Het presentatiescherm wordt daarbij aangevuld door een drietal grote decorkaders, die als het ware een rand om het podium vormen waar ook beelden op kunnen worden weergegeven. Met deze nieuwe videosetting is het mogelijk om het gehele theater om te toveren naar een eigen gethematiseerde setting.

Naast de vernieuwde videotechniek is ook alle verlichting vernieuwd. Hiermee kunnen we nog beter personen of presentaties op het podium uitlichten of echte showeffecten creëren. Met de inzet van de lichttechnicus kunnen verschillende showelementen naar wens geprogrammeerd worden. Ook het geluidsysteem in de zaal en de aansturing hiervan is vernieuwd voor een nog betere spraakverstaanbaarheid van de sprekers.

De combinatie van de vernieuwde videotechniek met de vernieuwde verlichting en audio geeft ons de mogelijkheid om de gasten te ontvangen in een ‘state of the art’ ruimte anno 2024 waar alles qua techniek mogelijk is, terwijl we ook het gevoel van de sfeervolle en authentieke theaterzaal niet verliezen.