Gooiland ontvangt duurzaamheidskeurmerk Green Key Goud

Na maandenlang investeren in verduurzaming hebben we het internationale certificaat voor duurzame bedrijven gekregen: Green Key Goud. Dit certificaat toont dat we er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren.

01 jul 2019

Locatiemanager Mathijs Schnell presenteert met trots het internationale duurzaamheidscertificaat Green Key Goud voor Gooiland.

Het certificaat kent drie niveau: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een bedrijf invoert, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Met het Green Key Goud-certificaat heeft Gooiland zodoende het hoogst haalbare gekregen.

Green Key Goud geen eindstation

Mathijs Schnell, locatiemanager: “Hoewel we al langer bezig waren met het verduurzamen van onze monumentale locatie, was het een geweldige uitdaging om de puntjes op de ‘i’ te zetten en zo in aanmerking te komen voor het Green Key-certificaat. Met trots kunnen we hem nu bij de ingang van onze locatie hangen! Uiteraard is het certificaat niet het eindstation. Als locatie die altijd in ontwikkeling is, hebben we nog veel ambitieuze plannen om onze verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaam ondernemen te nemen.”

Toekomstperspectief

Van waterloze urinoirs tot biologische producten en van afvalscheiding tot led-lampen. Als rijksmonument is Gooiland een van de koplopers op het gebied van verduurzamen van een monumentaal pand. Aankomende jaren ligt bij Gooiland de focus op het gasvrij maken van de locatie, het plaatsen van zonnepanelen op het dak en het vervangen van ons monumentale glas voor isolatieglas.

Benieuwd hoe wij ondernemen voor de toekomst: lees alles over duurzaamheid bij Gooiland.