Gooiland tijdens Open Monumentendag: lezing Nieuwe Bouwen-deskundige Herman van Bergeijk

Zaterdag 14 september openen we de deuren tijdens Open Monumentendag 2019. Architectuurhistoricus en Nieuwe Bouwen-deskundige Herman van Bergeijk geeft deze dag een lezing over Gooiland, architect Jan Duiker en het Nieuwe Bouwen. Aansluitend is er een rondleiding. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de gratis lezing.

26 aug 2019

Open Monumentendag

Ieder jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen tijdens Open Monumentendag. Een mooie kans om een plek te bezoeken waar je niet zo snel komt en om deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden. Het landelijke thema is dit jaar ‘Plekken van plezier’, een thema dat perfect aansluit bij Gooiland, gebouwd in 1936 als dé uitgaansgelegenheid van Hilversum.

Lezingen architectuurhistoricus Herman van Bergeijk
Architectuurhistoricus Herman van Bergeijk promoveerde in 1995 op het werk van W.M. Dudok. Sindsdien werkte hij als freelance historicus en doceerde aan verschillende Europese en Amerikaanse universiteiten, vanaf 1997 aan de TU Delft. In 2016 publiceerde hij het boek Jan Duiker, bouwkundig ingenieur (1890-1935), over de architect van Gooiland.

Programma 14 september
Het programma op 14 september bij Gooiland ziet er als volgt uit:

Lezing 1
10.30 uur: Inloop
11.00 tot 12.00 uur: Lezing Herman Bergeijk Gooiland en het Nieuwe Bouwen
12.00 tot 13.00 uur: Rondleiding

De lezing om 14.00 uur vervalt.

Aanmelden voor de lezing kan via de website van Dudok Architectuur Centrum.