Interview met Steven van Anken: hoe staat de verbouwing ervoor?

We zijn inmiddels vijf weken aan het klussen en de verbouwing heeft zijn “halverwege-mijlpaal” bereikt. Dat betekent dat er nog vijf drukke weken op de planning staan. Afgelopen juni heeft Event Inspiration Steven van Anken, operationeel directeur uitgebreid geïnterviewd over onze verbouwingsplannen. Nu de verbouwing in volle gang is, is het tijd voor een nieuwe ronde vragen. Hoe verloopt de verbouwing en welke veranderingen hebben we tot nu toe gezien? Lees snel verder om te ontdekken hoe Gooiland 2.0 steeds dichterbij komt!

23 jul 2024

Hi Steven, hoe gaat de verbouwing tot nu toe?
“Het gaat fantastisch! De afgelopen weken hebben we veel actie gezien. De toiletgroepen bij de Cineac zijn volledig gesloopt, muren in diverse (sub)ruimtes zijn verdwenen en zelfs de bars en vloeren in de Green Area en Showroom hebben de sloophamers gezien. Er heerst een constante bedrijvigheid met installateurs, timmermannen en meubelbouwers die hard werken om Gooiland 2.0 in topvorm te krijgen. We zitten nu op de helft. Langzaamaan wordt alles weer klaargestoomd voor de heropbouw. De vloer die ik met trots de ‘Walk of Fame’ noem, begint steeds meer vorm te krijgen. De vooruitgang is echt indrukwekkend!”

Loopt alles nog volgens planning?
“Ja, alles verloopt precies volgens schema. Het is een drukte van jewelste met leveranciers die af en aan rijden, maar dat houdt de boel goed in beweging. Tot nu toe hebben we gelukkig geen grote vertragingen gehad. Fingers crossed dat we dat zo blijven houden. Gooiland krijgt echt een frisse en moderne uitstraling die helemaal in lijn is met onze visie voor Gooiland 2.0. Het is geweldig om te zien hoe alles zo samenkomt. We kunnen niet wachten om het eindresultaat te laten zien. Nog even geduld…!”

Zijn er nog leuke vondsten gedaan?
“Ja, absoluut! De verbouwing begon met een mysterie. Tijdens het slopen van de muren stuitten de bouwvakkers plotseling op een oeroude rode kluis. Wat voor historische documenten zouden daarin zitten? We hebben de sleutel nog niet gevonden, dus het blijft voorlopig een grote verrassing. Wie weet wat we nog ontdekken!”

Ben je zelf nog aan de slag gegaan met de sloophamer?
Steven (lachend): “Nee, niet echt met de sloophamer. Mijn kwaliteiten liggen meer in het begeleiden van de verbouwing dan in het sloopwerk. Dat laat ik graag over aan de professionals. Maar ik voel me zeker betrokken bij elke stap van de verbouwing. En wie weet, misschien komt die sloophamer nog wel in actie voor een leuke foto!”

Wat staat er komende weken op de planning?
“De komende weken staan in het teken van de overgang van sloop naar opbouw. We gaan aan de slag met het afwerken van vloeren, plaatsen van deuren en installeren van verlichting. De details worden verzorgd en alles wordt klaargemaakt voor de finale afwerking. Stay tuned!

Benieuwd naar het eerdere interview tussen Event Inspiration en Steven van Anken? Lees het hier!

Mis geen enkel moment!

Op de hoogte blijven van de laatste updates? Houdt onze Instagram-pagina goed in de gate voor leuke behind-the-scenes beelden.