8 tips voor het organiseren van evenementen zodat de bezoeker vrolijk naar huis gaat

Hoe zorg je ervoor dat jouw klanten na een evenement fris en fruitig de deur uitgaan? We vroegen tips aan onze locatiemanager Mathijs Schnell en eventmanager Robin Burgers.

04 jul 2019

gooiland-dakterras-restaurant-gooiland-rooftop-bar-catering-hilversum

Tip 1. Muziek: het smeermiddel van jouw evenement
Het lijkt misschien een inkoppertje, maar het is belangrijker dan je denkt! De juiste muziek tijdens een evenement. Muziek kan tijdens pauzemomenten enorm veel doen. Kies bij voorkeur vrolijke, energieke muziek en stem dit af met de eventmanager van de locatie. Muziek vermindert stress en maakt mensen losser.

Tip 2. 5 minuten iets totaal anders
Zorg ervoor dat bezoekers tijdens jouw evenement 5 minuten even helemaal iets anders doen dan zitten en luisteren. Door hun gedachten te verzetten, vrolijk je bezoekers op. Bij de volgende sessie zitten ze er weer energiek bij! Denk bijvoorbeeld aan een photobooth in de locatie of een ijscobar op een terras.

Tip 3. Een moderator met humor
Onderschat de functie van een goede moderator niet! Een dagvoorzitter met humor, eigenheid en klasse is van enorm belang. Een verrassende mix van inhoud en entertainment, waardoor deelnemers bij een evenement betrokken blijven is perfect. Vind je het lastig om de juiste match te vinden? Je kunt ons altijd om advies vragen!

Tip 4. DIY: steek je handen uit de mouwen tijdens de lunch
De catering wordt tijdens een evenement nog wel eens onderschat. Doe eens iets helemaal anders. Denk aan een smoothieproeverij in plaats van de gebruikelijke uitgestalde smoothies. Kunnen je gasten raden uit welke ingrediënten de smoothies bestaan? Of kies ervoor om bezoekers hun eigen smoothie te laten maken met verse ingrediënten. In de evenementenbranche is de trend DIY nog lang niet overgewaaid!

Tip 5. Goodiebag uit een 3D-printer? Kan gewoon!
De goodiebag is helemaal terug van weggeweest! Het klinkt misschien wat cheesy, maar iedereen wordt blij van een leuk cadeautje na afloop van een evenement. Je kunt tegenwoordig zelfs een goodiebag laten 3D-printen! Wel zo verrassend.

Tip 6. Kennismaken aan de hand van een pubquiz
Als je op zoek bent naar een originele activiteit, denk dan eens aan een pubquiz! Een pubquiz leent zich bijzonder goed als kennismakingsactiviteit voor bijvoorbeeld een kick-off, introductiedag, partner-event, netwerkborrel of bedrijfspresentatie. Een quiz zorgt voor betrokkenheid en dat is precies wat je wil tijdens jouw evenement.

Tip 7. Vitamine D opdoen tijdens de break
Is het lekker weer? Zorg dan dat iedereen naar buiten kan tijdens een evenement! Niets is vervelender dan tijdens een congres de zonnestralen naar binnen zien vallen, zonder zelf even lekker op te frissen in het zonnetje. Kies een locatie waar naar buiten gaan tot de opties behoort.

Tip 8. Power it up! Korte sessies zijn effectiever
Deel de dag op in verschillende korte sessies van drie kwartier. Het is anno 2019 de tijd van powersessies. Verschillende powersessies met voldoende pauzes is veel effectiever dan een lange sessie van anderhalf uur.