Wat is het verschil tussen een congres en seminar?

Congressen en seminars hebben één belangrijke overeenkomst: beide zijn evenementen waar kennis wordt gedeeld. Maar wat zijn de precieze verschillen? Ontdek het hier!

26 mrt 2024

Wat is een congres?
Een congres is een zakelijke bijeenkomst, vaak verspreid over meerdere dagen, die gewijd is aan wetenschappelijke onderwerpen. Bij deze bijeenkomsten zijn regelmatig commerciële partijen betrokken. Het fungeert als een platform waar organisatieleden, onderzoekers en experts samenkomen op een specifieke locatie om kennis te delen via presentaties en discussies. Lees hier een voorbeeld van een congres gericht op professionals in de zorgsector.

Wat is een seminar?
Een seminar is een bijeenkomst waar deskundigen en geïnteresseerden samenkomen om diepgaande kennis over een specifiek onderwerp te delen en te bespreken. Een seminar bestaat vaak uit workshops, lezingen, panelgesprekken en andere interactieve sessies. Een seminar biedt een platform voor experts om hun recente onderzoek, ideeën en bevindingen te presenteren en te delen.

Een seminar met een wetenschappelijke insteek wordt vaak aangeduid als een symposium of conferentie. Waarbij de nadruk ligt op het presenteren en bespreken van wetenschappelijke onderzoeksresultaten en bevindingen. Deze bijeenkomsten spelen een cruciale rol in het bevorderen van kennisuitwisseling en het stimuleren van vooruitgang binnen verschillende vakgebieden. Kortom, seminars bieden een waardevol platform voor het bevorderen van intellectuele groei, samenwerking en innovatie.

Zit je er zelf aan te denken om een seminar of congres te organiseren?
Bij Gooiland nemen we het liefst alles uit handen. We begeleiden je voor en tijdens het evenement intensief en adviseren het gehele traject over de beste opstellingen, catering en techniek. Alles om ervoor te zorgen dat jij je kunt richten op de inhoud.

  • Ruimte voor plenaire sessies tot 750 personen
  • Multifunctioneel inzetbare (sub)ruimtes
  • Intensieve technische begeleiding en vernieuwende mogelijkheden
  • Duurzame evenementenlocatie

Zelf een congres of seminar organiseren?

Kom langs bij Gooiland en laat je verrassen door talloze mogelijkheden.